Vişneli Cheesecake
Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Malzemeler
- 100 gr margarin
- 1.5 paket eti burçak
- 1 çay kaşığı tarçın
- 400 gr labne peyniri
- 1 paket krema
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- yarım bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket tart jöle
- 1.5 bardak vişne suyu
- Dondurulmuş vişne
Hazırlanışı
- Tabanı için;
- Margarin tavada eritilir,daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur. Üzerine de tarçın eklenir. Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır.
- Krema kısmı için;
- Labne,krema,yumurta,buğday nişastası,tozşeker,vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır. Çırpılan karışım borcama dökülür. 180derecede pişine kadar bekletilir.
- Üst kısmı için;
- 1.5 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılır.Karışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir,biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür.
- 1 gün boyunca buzdolabında bekletilir.
Benden bu kadar. Vişnesi benden geri kalanı yemesi sizden. Afiyet, bal, şeker olsun.
www.yemektarifleri.com 'dan alntıdır.
çok komik
YanıtlaSilBloga hoşgelmişsiniz efenm.
YanıtlaSilCheesecake güzeldir.