5 Temmuz 2011 Salı

Vişneli Cheesecake

Size sevmediğim bi tatlı tarifi vermekten gurur duyuyorum. Bu benden beklenecek bi mıymıntılık zaten.

Vişneli Cheesecake


Vişneli Cheesecake


Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika


Malzemeler 
  •  100 gr margarin
  •  1.5 paket eti burçak
  •  1 çay kaşığı tarçın
  •  400 gr labne peyniri
  •  1 paket krema
  •  1 yumurta
  •  1 yemek kaşığı buğday nişastası
  •  yarım bardak toz şeker
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket tart jöle
  •  1.5 bardak vişne suyu
  •  Dondurulmuş vişne 
Hazırlanışı
  • Tabanı için;
  • Margarin tavada eritilir,daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur. Üzerine de tarçın eklenir. Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır.
 

  •  Krema kısmı için;
  •  Labne,krema,yumurta,buğday nişastası,tozşeker,vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır. Çırpılan karışım borcama dökülür. 180derecede pişine kadar bekletilir.
 

  • Üst kısmı için;
  • 1.5 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılır.Karışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir,biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür.     
  •   1 gün boyunca buzdolabında bekletilir. 
Benden bu kadar. Vişnesi benden geri kalanı yemesi sizden. Afiyet, bal, şeker olsun.

www.yemektarifleri.com 'dan alntıdır.

M.Matmazel

2 yorum: